Vijesti iz PBK

UČITELJ KAO TEMELJ DRUŠTVA

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom je ove godine na poseban način obilježio 5. oktobar – Dan učitelja.

Dana 8.10. u prostorijama Kampusa održano je prvo takmičenje za sve prosvjetne radnike pod nazivom “Učitelj kao temelj društva”. Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine te I. R. Irana prisutnima se obratio direktor Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom, profesor Haris Alihodžić, izrazio dobrodošlicu te otvorio manifestaciju.

Takmičenje je proteklo u posebnoj atmosferi, gdje su se takmičari osim što su pokazali znanje, odlično se I zabavili. Po završetku takmičarskog dijela gosti su uživali u programu koji su za njih pripremili učenici Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom, svečanom ručku, a i prigodnom predavanju koje je održao prof. dr. Akbar Eydi. Najuspješniji takmičari osvojili su vrijedne novčane nagrade.

Prvo mjesto na takmičenju, 1000 KM i diplomu osvojila je profesorica matematike Zuhra Hadžalić-Salihefendić. Drugo mjesto, nagradu od 700 KM te diplome osvojile su nastavnice bosanskog jezika i književnosti Amila Korić-Begić te nastavnica perzijskog jezika Amela Ahić koje su se takmičile u paru. Treće mjesto, 500 KM i diplome zaslužile su prosvjetne radnice iz Osnovne škole “Kulin Ban” Visoko.

Takmičari su došli iz različitih gradova BiH, poput Vareša, Vogošće, Ilidže, Ilijaša, Kaknja, Breze na takmičenje, druženje i razonodu. Svi oni koji su zaslužni za ovakav uspješan projekat bili su zadovoljni i sretni jer je projekat zadovoljio njihova očekivanja i ispunio ciljeve koje su postavili. Organizatori su čestitali najuspješnijim, zahvalili se svima na učešću i obećali druženje i dogodine.

Na kraju, posebno su se zahvalili svim prosvjetnim radnicima i radnicama na doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih ali i budućih generacija mladih ljudi.

Back to list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *