Budući događaji, Događaji, Prošli događaji

SEDMICA POSLANIKA

Sedmica Poslanika je projekt koji se realizira povodom dana rođenja posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. Ovaj projekt je vezan za hidžretski kalendar. Okvirni početak ovog projekta se veže za 12. rebiul-evvel i traje pet dana. Tokom Sedmice Poslanika učenici i uposlenici Koledža realiziraju niz aktivnosti, počevši od kratkih predavanja prije podne namaza, pa do završne svečanosti. Osim toga, kao redovna aktivnost u okviru ovog projekta je kviz za učenike. Proglašenje najboljih i dodjela nagrada se vrši na završnoj svečanosti.

Sedmica Poslanika u Perzijsko-bosanski koledžu je prepoznatljiva i po tradicionalnom bosanskom mevludu. Osim njegovog izvođenja u krugu Kampusa PBK, mevlud se povremeno izvodio i u džamijama medžlisa koji se nalaze u okruženju Koledža. Prijem džematlija je uvijek topao i srdačan. U nekoliko navrata svečani program se, osim u krugu Kampusa, izvodio i u sportskim i kino dvoranama gradova iz našeg okruženja.

U okviru Sedmice Poslanika održana su i dva stručna savjetovanja za nastavnike pod nazivom “Jedinstveni na putu odgoja”. Prvo savjetovanje je bilo realizirano u saradnji sa medresom “Osman ef. Redžović” iz Gračanice. Tema drugog savjetovanja je bila “Autoritet nastavnika: zaslužen/nametnut”. Nakon  uvodnog predavanja, kao i na prvom savjetovanju, realizirane su radionice za nastavnike.

Back to list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *